L´esdeveniment

Hola, entusiastes del shakuhachi de tota Europa i més enllà!
Sigueu benvinguts a l’European Shakuhachi Society Summer School de Barcelona, del 25 al 28 de juliol de 2013.

Organitzat per:
logos_orgby

Patrocinat per:

logos_suppby

L’European Shakuhachi Society, a través del grup espanyol de shakuhachi, ha estat treballant enguany diversos mesos per a fer possible aquest esdeveniment i tenim grans notícies per a tots vostès.

Les dates:
Començarem dijous 25 de juliol a les 09:00h i el curs es perllongarà fins diumenge 28 de juliol a les 18:00h aproximadament. Per tant, suggerim que arribeu el dimecres 24 i hi romangueu fins el vespre de diumenge o fins dilluns.

Les activitats:
Estem donant els darrers retocs al programa, però podem avançar que hi haurà 4 tipus diferents de honkyoku (KSK, Kinko-ryu, Zensabo i Chiuho), sankyoku, dos tallers de construcció de shakuhachi (un d’iniciació i un de nivell més avançat per als que tenen més experiència en la fabricació d’aquest instrument), improvisació amb min’yo, shinkyoku, música contemporània, tècniques bàsiques, tallers per a millorar el so i la postura a l’hora d’interpretar amb el shakuhachi, i molt més.

Els participants interesats exclusiuament en l´aprenentatge del koto o el shamisen, rebran ensenyament tant en repertori de koto sol com junt al shakuhachi i el shamisen (sankyoku), tenin la rara oportunitat de tocar en ensamble. Estem intentant organitzar tambè classes individuals si el nombre de participants el permitesi.

A més dels cursos, hi haurà conferències, taules rodones, concerts (inclosos 2 concerts oferts pels professors) i també estones per a relacionar-se amb els altres participants. Us convidem a portar els vostres CDs, flautes i llibres relacionats amb el shakuhachi per a la seva venta i intercanvi.

Els concerts:
4 dies, 4 concerts.
Gaudirem de 2 concerts a càrrec dels professors, durant els quals esperem cobrir l’àmpli ventall d’estils que hi haurà representats a l’esdeveniment, així com l’estrena de noves peces escrites especialment per a la ocasió. Aquests concerts tindran lloc a una presitigiosa sala i estaran oberts al públic generar de la ciutat a més dels participants del curs. També hi haurà una open mic night on tothom és benvingut a tocar i compartir la seva música. Finalment, l’esdeveniment acabarà amb un concert d’estudiants diumenge.

Els professors:
Kaoru Kakizai vindrà desde Japó per a compartir amb nosaltres els seus coneixements del honkyoku – que li van ser transmesos pel gran Yokoyama Katsuya (Kokusai Shakuhachi Kenshukan)– i més; John Kaizan Neptune, el reconegut constructor de shakuhachi jinashi, també vindrà desde Japó (una gran oportunitat, i poc freqüent, per a tots els interessats en la fabricació d’aquest instrument); desde Suècia tindrem a Gunnar Jinmei Linder, que ensenyarà tant sankyoku com Kinko-ryu honkyoku; desde França, Veronique Piron compartirà amb nosaltres el seu treball en música contemporània, música shinkyoku i improvisació en el context del min’yo; desde Dinamarca/Regne Unit, Kiku Day ensenyarà Zensabo honkyoku, tal com el va aprendre d’Okuda Atsuya, i Jim Franklin ensenyarà Chikuho honkyoku.

I no oblidarem ni el shamisen ni el koto. Fumie Hihara, intèrpret de koto i shamisen procedent de Japó i França ensenyarà ambdós instruments; a més, formarà part de les classes de sankyoku juntament amb la intèrpret de koto Yoshie Sakai de Madrid, qui també impartirà classes de koto. Potser també tindrem un parell de sorpreses en relació amb els professors.

Per a aquells que mai han posat un dit sobre el shakuhachi estem preparant un gran taller i inclús els deixarem els instruments si no en tinguéssin.

L’allotjament:
Hi ha diversos hotels propers al lloc de l’esdeveniment i que poden satisfer diferents pressupostos (veure “allotjament” al menú principal). Feu les vostres reserves aviat (haureu de fer la reserva vosaltres mateixos, recordeu que juliol és temporada alta a Barcelona) i tingueu en compte que hem aconseguit acordar descomptes a alguns dels hotels per a la ocasió.

L’equip organitzador:
Comptem amb un gran equip que ha estat treballant ja durant mesos; dirigits per Horacio Curti, el grup està integrat per Ramon Humet, Stella Maris “Hawwa” Morales, José Vargas, Jim Franklin i Michael Soumei Coxall.

La inscripció:
Serà coordinada per la principal institució amfitriona (ESMUC) i les dades estaran disponibles en breu; però recordeu: reserveu aviat! Això és especialment important per al aquells que desitgeu participar en els ‘Tallers de construcció de shakuhachi’, car seran grups molt reduits.

El cost:
Som conscients de les dificultats econòmiques actuals i ens hem esforçat en aconseguir un cost d’inscripció tan baix com ha estat possible. Tenim un preu regular (amb un descompte per als membres de l’ESS) i un preu reduït per a les matrícules realitzades abans del 7 de Juny. Per als ‘Tallers de construcció de shakuhachi’ hi pot haver un petit cost extra per a cobrir despeses de material (a banda del bambú).

La situació:
L’ESMUC està situada a 20 minuts de la platja i a 2 parades de metro de Plaça Catalunya, el punt central de la ciutat i des d’on podreu baixar de l’aerobús si veniu de l’aeroport. L’estació de metro és la de Marina, de la línia L1.

L’indret de l’esdeveniment:
No podíem desitjar un millor espai, ja que tindrà lloc a tres edificis connectats, seu de tres institucions: el Museu de Música de Barcelona, l’Auditori de Barcelona i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). L’ESMUC és una de les poques institucions oficials a Espanya que otorga llicenciatures en música i comparteix les seves instal·lacions amb el Museu de la Música de Barcelona i amb l’Auditori, que és una de les principals sales de concerts de la ciutat.

ESMUC

L´AuditoriMuseo de Música

No dubteu en contactar amb nosaltres  per a resoldre qualsevol dubte o pregunta (barcelona2013@shakuhachi.es) i esperem veure-us aquí a Barcelona el Juliol de 2013.